Landing Page nedir

Landing Page nedir? 4 maddede Landing Page’in önemi

Açılış Sayfası yani web üzerindeki alışılmış adıyla Landing Page nedir? Nasıl bir açılış sayfası oluşturabilirim? Bu makalemde bu konu hakkında kafanıza takılan sorulara yanıt vermeye çalışacağım.

Landing Page nedir?

landing page nedir

Açılış sayfası, bir ziyaretçinin bir reklamı tıkladıktan sonra web sitenize geldiği sayfadır (ör. Bir Google metin reklamı veya bir görüntülü reklam).

Deneyimsiz pazarlamacılar genellikle tüm PPC trafiğinizi ana sayfanıza yönlendirir, ancak bu çok büyük bir hata olabilir.

Farklı tekliflere göre uyarlanmış özel açılış sayfaları, ziyaretçilere yüksek kaliteli bir deneyim sunmak ve her kullanıcının ihtiyaçlarına uygun hedeflenmiş bir mesajla dönüşümler oluşturmak için çok önemlidir.

Açılış sayfaları, dijital pazarlama ve reklamcılığı güçlü bir şekilde tanımlar. Açılış sayfası, dijital pazarlama ve / veya reklamcılık çabalarınızın bir parçası olarak kullanılmak üzere törenle oluşturulmuş, web sitenizdeki özel bir sayfadır.

Temel olarak, istediğiniz açılış sayfasına karşılık gelen bağlantıya tıkladığınızda hedef grubunuz ve / veya yeni ziyaretçileriniz buraya yönlendirilir.

Neden bir açılış sayfasına (Landing Page) ihtiyacınız var?

landing page
Peki landing Page nedir ve ne için kullanmamız gerekir?

Açılış sayfası ne için kullanılıyor ve neden ihtiyacınız var?

Kısa cevap; pazarlama ve satış stratejinizin, dönüşüm oranlarınızı artırmanıza ve potansiyel müşteri veya satış elde etme maliyetini düşürmenize yardımcı olabilecek önemli bir unsurudur.

Uzun cevap:

1) Potansiyel müşterileri yakalamanıza yardımcı olur

Bütçenizin tamamını iletişim listelerine ve pazarlama ekiplerine harcayabilirsiniz. Veya, güçlü bir açılış sayfası oluşturarak potansiyel müşteriler size gelirken arkanıza yaslanabilirsiniz.

Hızlı ve müşteri deneyimi yüksek olan açılış sayfaları, potansiyel müşterileri yakalamanın en iyi yoludur, nokta!

Size benzersiz teklifinizi açıklama ve tıkladığınız kullanıcıyı doğrulama fırsatı veren açık ve bilgilendirici bir ekleme, onları bilgilendirmenin ve teklifinizle büyülemenin çok daha etkili bir yoludur.

Ürün veya hizmetinizin avantajlarını ayrıntılarıyla anlatan, satan ve gösteren ve güçlü video, ses veya görüntülerle süslenmiş bir açılış sayfası oluşturursanız, kesinlikle bir potansiyel müşteri yakalama kampanyası alacaksınız.

2) Son derece etkili ve verimli bir reklamdır

Reklam kampanyanıza ne kadar zaman, para ve çaba harcarsanız harcayın, bu her zaman bir yatırımdır. Ve mümkün olan en iyi dönüşü hak ediyorsun.

Bir hedef kitleyi stratejik olarak birleştirerek, büyük zaman kazandıran rakipsiz bir çifte yol açan özel bir mesajla, açılış sayfaları isteyebileceğiniz en etkili ve verimli reklamcılık türüdür.

3) Yerel olarak daha üst sıralarda yer almanıza yardımcı olur

ThinkWithGoogle’a göre “yerel akıllı telefon aramalarının% 18’inin, yerel olmayan aramaların% 7’sine kıyasla bir günde satın alma ile sonuçlandığını” biliyor muydunuz?

Google’ın artık yalnızca kullanıcıların aradığı anahtar kelimeleri değil, kullanıcının amacına (search intent) önem verdiğini düşünüyorsanız, çok haklısınız. Bu nedenle, özellikle açılış sayfalarına odaklanmak neredeyse zorunludur.

Bu nedenle, insanlar yerel olarak arama yaptıklarında ve daha fazla yerel müşteriye ihtiyaç duyduklarında web sitenizin daha üst sıralarda yer almasını istiyorsanız, doğrudan ziyaretçinizin kalbine hitap eden lokal içerik sağlayan landing page’ler oluşturmayı düşünün.

Öncelikle, hedef kitlenizin sizi daha kolay ve hızlı bir şekilde bulabilmesi için açılış sayfanızın tasarımını değiştirin ve ortamınız için sıralayın.


4) Daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunar

Her. Kullanıcı. Benzersizdir.

Ve onlara bu şekilde davranılmasını istiyorlar.

Öyleyse açılış sayfasına çok önem verin çünkü hedef kitlenizle daha derin bir düzeyde bağlantı kurmak söz konusu olduğunda profesyonel olarak yapılmış bir landing page en iyisidir.

Doğru şekilde ayarlandığında, bir açılış sayfası, müşteri yolculuğunuzun her anında potansiyel müşterinizi karşılayabilir ve onlarla olan ilişkinizi etkili ve geniş ölçekte geliştirmenize yardımcı olabilir.

Ek olarak, yüksek dönüşüm sağlayan bir açılış sayfası güvenilirliğinizi artırır. Ve bu göz ardı edilmemesi gereken bir şey. Mükemmel açılış sayfasını oluşturmak, her ziyaretçi için benzersiz ve ikna edici bir sorun çözücü olarak hizmet etmelidir.

Açılış sayfası ihtiyaçlarına göre uyarlandığında, web sitenize güvenirler ve bu, düşünce liderliği ve güvene dayalı yeni bir ilişkinin başlangıcıdır.

Landing Page” terimi web sitenizdeki herhangi bir sayfa için geçerli olabilirken, pazarlamada “Landing Page” genellikle belirli bir pazarlama kampanyası için oluşturulmuş belirli bir sayfayı ifade eder. Bu tür açılış sayfaları, trafiğiniz için hedeflenmiş deneyimler oluşturarak çevrimiçi reklamcılığınız için harika şeyler yapabilir.

Bu makalede, açılış sayfalarının temellerini ele aldık. Ne olduklarını ve nasıl yaratıldıklarını ve test edildiğini açıkladık. Bu elbette buzdağının sadece görünen kısmı.

Landing page nedir? ve Neden bir Landing Page oluşturmalıyım? sorularına cevap aradık.

Aşağıya yorum bırakmayı ve diğer makalelere de gözatmayı unutmayın!

Eğer siz de WordPress ile Landing Page nasıl yapılacağını öğrenmek istiyorsanız WordPress Eğitim setime göz atın.

Similar Posts