ücretsiz wordpress temaları

Ücretsiz WordPress Temaları: En İyi 5 WordPress Teması

Eminim siz de wordpress üzerinden bir websitesi yapmak istediğinizde ücretsiz wordpress temaları arayışına girdiniz ve binlerce seçeceğin arasında hangisini tercih edeceğinize karar veremediniz.

Diyelim ki bir hoşunuza giden güzel bir WordPress teması buldunuz. Peki bu tema hızlı mı? Temanın kaynak kodu kaliteli mi yazılmış? Devamlı güncelleme alıyor mu?

Her ne kadar hazır wordpress temaları ücretsiz olarak gözükse de, genelde fonksiyonları sizi ücretli versiyonunu almaya zorlayacak kadar kısılmış olur. 

Aslında çoğu temanın bedava versiyonunun üzerine kendimiz css veya javascript kodu yazarak ücretli versiyonundaki fonksiyonları elde edebiliriz. 

Peki ya kodlama bilgimiz yoksa? 

Bu makalede 5 en iyi ücretsiz wordpress temalarını inceleyeceğiz. Bu temaların bazıları sağladıkları yardım, kaliteli dizayn, devamlı güncelleme ve sağladıkları fonksiyonlar ile yıllardır hala ilk 5’te. 

Ücretsiz WordPress Temaları Listesi: En İyi 5 Tema Önerisi

Popüler ve En İyi Ücretsiz WordPress Temalarının En Belirgin Özellikleri

İki çeşit WordPress hazır Tema şekli mevcuttur, niş tabanlı veya Multipurpose dediğimiz çok amaçlı.

Örneğin özellikle bir diş kliniği için hazırlanmış niş tabanlı bir wordpress teması kullanabilirsiniz.

Alternatif olarak, fonksiyonlar ve ayarlar bakımından daha esnek, her türlü projeniz için kullanabileceğiniz çok amaçlı temaları da kullanabilirsiniz.

Hangi tür WordPress teması olursa olsun, en iyi WordPress temalarının tümü aşağıdaki özelliklere sahip olmalıdır:

Mobil öncelikli Tasarım : Gerek tablet gerekse retina telefonlarda websitemiz sorunsuz çalışmalıdır yazı tipi boyutları ve resimler ekran büyüklüğüne göre farklı boyutlar almalıdır.

 Böylelikle WordPress web siteniz tüm ekran boyutlarında ve mobil cihazlarda harika görünür.

SEO optimizasyonu: WordPress Teması, en iyi SEO (arama motoru optimizasyonu) gereksinimlerini takip eder, böylece web sitenizin arama sonuçlarında daha üst sıralarda yer alması daha olasıdır.

Hız ve performans: WordPress Temanız, web sitenizin hız ve performansında önemli bir rol oynar. Sitenizi hızlı tutmak için iyi tasarlanmış ve kaynak kodu iyi yazılmış temalar aramalısınız.

Bunlar, web siteniz için ücretsiz WordPress Temaları seçmeden önce bir temada aramanız gereken temel özelliklerdir. 

Listemizdeki her tema, yukarıda bahsettiğimiz ana özelliklerin yanı sıra başka birçok faydalı özellik ile birlikte gelir. Bu özellikler hakkında açıklamalarında okuyabilirsiniz.

Artık tüm popüler temaların ortak özelliklerini tartıştığımıza göre, 2020 – 2021‘in en iyi temalarından oluşan uzman seçimimize bir göz atalım.

1) Astra

Astra-WordPress-Theme

Astra, herhangi bir web sitesi oluşturmak için tasarlanmış modern bir WordPress temasıdır. Tüm popüler sürükle ve bırak sayfa oluşturucularla sorunsuz bir şekilde çalışır.

Tema, web sitenizi hızlı bir şekilde başlatmak için kullanabileceğiniz birkaç başlangıç sitesiyle birlikte gelir. Bu hazır web siteleri küçük işletmeler, yeni başlayanlar, bloglar ve WooCommerce mağazaları için mükemmeldir.

Astra, sayfa başlıkları, mega menü, çoklu düzen seçenekleri, Google Yazı Tipleri, sınırsız renk özelleştirme seçenekleri, ayrı blog sayfası düzenleri ve özel widget’lar dahil olmak üzere tonlarca harika özelliğe sahiptir.

Ayrıca Astra, çevrimiçi bir mağaza oluşturmak için WooCommerce eklentisiyle güçlü bir entegrasyon sunar. WooCommerce temaları sonsuz kaydırma, hızlı ürün görünümü, mağaza sayfası, ürün galerisi ve alışveriş sepeti seçeneklerini içerir.

Ayrıca LearnDash gibi popüler öğrenim yönetimi sistemleriyle de bütünleşir. Astra, web sitenizin Google’da ve diğer arama motorlarında iyi sıralanmasına yardımcı olmak için yerleşik SEO optimizasyonuna sahiptir.

Ayrıca Udemy üzerinde verdiğim WordPress Eğitimi içerisinde de bazı projeleri astra temasını kullanarak yaptım.

2) Kadence

Kadence WordPress Theme

Kadence teması, ücretsiz bir WordPress temasında aradığım 3 ana onay kutumu kontrol etti:

Hızlı sayfa yükleme için hafif, SEO dostu kod (sayfalarınızın SERP’lerde üst sıralarda yer almasına yardımcı olur)

Gutenberg WordPress editörü ile sıkı entegrasyon

Yeni başlayanların daha kısa sürede bir blog başlatabilmesi için kullanımı kolay özelleştirici arayüzü

Gutenberg’i genişletmek ve sayfa oluşturucuları değiştirmeye yardımcı olmak için özel bir Gutenberg blok eklentisi (Kadence Blokları)

En iyi kısım? Ücretsiz Kadence teması size çoğu ücretli WordPress temasından daha fazla seçenek sunar.

Yine Astra gibi WordPress Eğitimi yayınladığım Udemy sitesinde bazı projeleri Kadence temasını kullanarak yaptım.

Kadence Teması’nda da aynı Astra gibi Hayat boyu Üyelik Lisansı mevcuttur. Böylelikle tek ödeme ile ömür boyu tüm ürünleri kullanabilecek ve tüm güncellemelere sahip olabileceksiniz.

3) GeneratePress

GeneratePress, piyasadaki en popüler temalardan biridir; WordPress deposundaki derecelendirmesi, 858 yorumdan 848’i 5 yıldızlı derecelendirme veren ve 200.000’den fazla aktif yüklemesi olan en yükseklerden biridir.

GeneratePress, mükemmel performansa ve küçük, temiz koda güçlü bir şekilde odaklanır. Tema boyutu, bulacağınız en küçük WordPress teması olan 30 kB’den azdır. Bu, yüklemeyi inanılmaz derecede hızlı hale getirir ve piyasadaki en hızlı WordPress temalarından biridir.

4) OceanWP

Ocean WP, istediğiniz her türlü web sitesini oluşturmanıza yardımcı olan hafif ve oldukça genişletilebilir bir temadır. WooCommerce ile sorunsuz bir şekilde bütünleşir ve Beaver Builder, Elementor vb. Gibi popüler sayfa oluşturucuları destekler.

Size özel başlık düzenleri, sınırsız renk seçenekleri, özel widget’lar, görüntü kaydırıcıları ve öne çıkan ürünler bölümü sunar. Sonuçta, kullanmak ücretsiz!

5) Neve

Neve, özellikle yeni WordPress blok düzenleyicisinin (Gutenberg blok editörü) piyasaya sürülmesiyle aynı zamana denk gelecek şekilde oluşturulmuş, ThemeIsle firmasının geliştirdiği hızlı bir WordPress temasıdır.

Yerleşik mega menü desteği, birçok WordPress Özelleştirici seçeneği ve içe aktarılabilir şablonlarla birlikte gelir.

Günün sonunda hangi temayı seçtiğiniz gerçekten çok önemlidir.

Özellikle Arama Motoru Optimizasyonu sizin için önemliyse, kesinlikle hızlı, temiz kaynak kodlu, sürekli güncelleme alan bir tema seçmeniz ileriye yapacağınız iyi bir yatırım olacaktır.

Siz de Udemy üzerindeki en güncel WordPress Eğitimi ile kod bilgisi olmadan sıfırdan Freelancer olabilirsiniz. İncelemek için anasayfadaki Linki kullanabilirsiniz.

Similar Posts