WordPress Site Hızlandırma

WordPress Site Hızlandırma

Websitesinin yükleme süresi neden önemlidir ve bunu nasıl test edebilirim? Ve çok daha önemlisi WordPress Site Hızlandırma işlemini en iyi şekilde nasıl yaparım? Bu makalede size detayları ile WordPress siteyi hızlandırma hakkında bilgi vermeye çalışacağım.

Web sitesi yükleme süresi: Bu senaryoyu hayal edin. Bu, bir web sitesini ilk ziyaretinizdir ve düzgün yüklenmesi birkaç saniyeden uzun sürecektir. Bu, temelde yıllarca İnternet saatiyle aynıdır.

Kendinize şu soruyu sorun: sayfada mı kalıyorsunuz yoksa pencereyi mi kapatıyorsunuz?

Muhtemelen uzun bir süre sonra geri dönmeyeceksin.

Neden? Bu basit bir psikoloji. İnsanlar (diğer bir deyişle müşteriler, okuyucular ve ziyaretçiler) hızlı bir web sitesi bekler. Sen sadece yap. Hızlı yüklenen web siteleri harika bir ilk izlenim yaratırken, yavaş yüklenen web siteleri tam tersini yapar. Hızlı web siteleri profesyonel ve güvenilir kabul edilirken, yavaş web siteleri hatalı ve güvenilmez olarak kabul edilir.

Bu nedenle, bir web uzmanı, küçük bir işletme veya bir web sitesine sahip bir kişiyseniz, web sitesi hızının önemini küçümsemeyin. Araştırmalar, web siteniz üç saniye sonra yüklenmezse, insanların% 40’ının bu web sitesinden ayrılacağını gösteriyor.

Bu yüzden, daha fazla uzatmadan, hızlı bir web sitesine sahip olmanın neden bu kadar önemli olduğunu ve web sitenizi sessizce şekillendirmek için neler yapabileceğinizi inceleyelim.

Web sitesi yükleme süresi neden önemlidir?

Hızlı bir web sitesi Google sıralamanızı artırır

Bir web sitesi oluşturmak ve oluşturmak için çok çaba harcanır. Ama kimse görmediğinde, tüm sıkı çalışmanız kelimenin tam anlamıyla boşa gider.

Açık olmak gerekirse, bir kitle istiyorsanız, arama motorlarında üst sıralarda yer almalısınız. Bunu yapmanın bir yolu? Hızlı tempolu bir web sitesine sahip olduğunuzu tahmin ettiniz. Web sitenizin hızının hem kullanıcılarınız hem de Google tarafından beklendiğini zaten biliyoruz.

Google, web siteniz hızlı yüklendiğinde, insanların sitenizde daha uzun süre kalma, daha fazla dönüştürme ve kesinlikle daha az sıçrama yapma eğiliminde olduğunu bilir. Google’ın hızlı yüklenen bir web sitesini arama sonuçlarında görünürlüğünü (um, daha yüksek sıralama) artırarak ödüllendirmesine şaşmamalı.

Özellikle, web sitesinin hızı, hem masaüstünde hem de mobil cihazlarda (özellikle şimdi Google’ın Mobil Öncelikli girişimiyle) SEO sıralamanızda ve ayrıca Google’da doğrudan sizin adresinizde bulunan ücretli reklamlar üzerinde büyük bir etkiye sahiptir. Kalite faktörünü etkiler.

Hızlı bir web sitesi kullanıcıları mutlu eder (ve satışları artırır)

Harika kullanıcı deneyimi (UX) tasarımı, esasen kullanıcılarınız için sorunsuz bir web sitesi deneyimi oluşturmakla ilgilidir. Kullanıcılarınıza sadece aradıklarını vermek zorunda değilsiniz, aynı zamanda onlara hızlı bir şekilde vermelisiniz.

Ve değilse? Pekala, çok talihsiz kampçıların var. Bu, müşterilerin artık şirketinizi veya hizmetinizi önermemesine yol açar, bu da elbette herhangi bir büyümeyi ve ağızdan ağza bildirmeyi durdurur. Bülten aboneliğinizi iptal etmeye karar verebilirsiniz. Ve web sitenizden rekor sayıda “sıçrayacaklardır (bounce)”.

Bir sıçrama (bounce) nedir diye sorabilirsiniz? Bu terim, ayrılmadan önce sitenizin birden fazla sayfasını görüntülemeyen birini ifade eder. Başka bir deyişle, sitenize gelip hemen çıkanların oranı “hemen çıkma oranı” olarak bilinir.

Daha yavaş web siteleri genellikle daha yüksek hemen çıkma oranlarına sahipken, daha hızlı web sitelerinin daha düşük olanları olma eğilimindedir. Hemen çıkma oranı aynı zamanda SEO için bir sıralama faktörüdür – ancak buna daha sonra değineceğiz.

Kullanıcılar yavaş yükleme süreleri nedeniyle web sitenizden çıktıklarında, yalnızca dönüşüm sağlamazlar. (Yenilemek için, dönüştürme, bir kullanıcının bülteninize kaydolma, sosyal medyada paylaşma, sağladığınız bir formu doldurma ve / veya satın alma gibi istenen bir eylemi gerçekleştirmesi anlamına gelir.)

Web sitenizde bir Yakın zamanda yapılan bir araştırma, iki saniyelik bir gecikmenin, ayrılma sayısını% 87’ye çıkarmak için yeterli olduğunu gösteriyor.

Başka bir deyişle, web sitenizin yüklenmesi ne kadar uzun sürerse, kullanıcıların sizinle ve satın alma hakkındaki fikirlerini o kadar çok değiştirmeleri gerekir.

Amazon’da yapılan bir dahili test, yükleme süresindeki her 100 mikrosaniye artışın satışlarda% 1 düşüşle sonuçlandığını buldu. Zamanın para olduğunu anlamak için bir roket bilimcisine gerek yok.

Çözüm? Kullanıcıları satın alma kararları sırasında çeken ve dönüştürmelerini ve daha fazlasını aramaya devam etmelerini sağlayan hızlı ve kullanımı kolay bir web sitesi.

Bir WordPress websitesinin hızını nasıl test edebilirim?

Şimdi, web sitesi hızının neden önemli olduğunu konuştuk. Nasıl test edileceğini ve ince ayar yapılacağını öğrenmenin zamanı geldi. Web sitenizin yükleme süresini test etmek için en iyi 5 aracım şunlardır:

Google Page Speed Insights

Uptrends Website Speed Test

Sucuri Website Speed Test

GTMetrix

Pingdom

Site hızını ölçmeyi bitirdiysek artık WordPress siteyi hızlandırma işlemine geçebiliriz.

WorPress Optimizasyon Eklentileri

WordPress websitemizi optimize etmek için kullanabileceğimiz birden fazla eklenti bulunmaktadır. Öncelikle Caching dediğimiz işi yapan etkinliklere bir göz atalım.

En iyi Cache Eklentileri

Autoptimize (Ücretsiz)

1 milyondan fazla aktif kullanıcılı en iyi ücretsiz caching eklentisi Autoptimize

Benim birçok müşteri için kullandığım ve ücretsiz olarak seçebileceğiniz en iyi site optimizasyon eklentilerinden birisidir.

Gerek kolay anlaşılabilir arayüzü gerekse performansa yaptığı katkı nedeniyle 1 milyonun üstünde etkin kullanıcıya sahiptir.

Peki Autoptimize eklentisi ne yapar?

Tüm komut dosyalarını ve stilleri birleştirir, küçültür ve sıkıştırır, son kullanma başlıkları ekler, bunları önbelleğe alır ve stilleri sayfa başlığına ve komut dosyalarını (isteğe bağlı olarak) alt bilgiye taşır. Ayrıca HTML kodunu küçülterek sayfanızı gerçekten hafif hale getirir.

Frank Goossens (Autoptimize Eklentisinin yaratıcısı)

Gelelim Autoptimize Ayarlarına

Autoptimize Eklentisi ile JavaScript Kod dosyalarını minimize edebilir, toparlayabilirsiniz.

Her nekadar ilk arayüzü açtığınızda tüm ” CSS dosyalarını toparla, Satıriçi CSS’i toparla, JavaScript’i zorla <head>’de yüklet ” yazan kutucukların hepsini işaretleyip en iyi sonuca ulaşacağımızı düşünsekte aslında durum bundan biraz daha karışıktır.

Her WordPress websitesinin yapılış tarzı, kullanılan eklentiler ve temalar birbirinden farklılık gösterecektir. Bu nedenle “A” WordPress websitesinde harika çalışan Autoptimize ayarları “B” Websitesinde siteyi kullanılamaz hale getirebilir.

Benim tavsiyem; üst taraftaki websitesi test araçlarından birini hep açık tutarak ( özellikle google page speed, çünkü sonuç olarak google’ın gözüne girmeye çalışıyoruz ) kutucukları teker teker açıp deneme yanılma yöntemiyle kendinize uygun sonuca ulaşmak.

Bunu yaparken birşeye daha dikkat etmeniz gerekiyor; bazı zamanlarda JavaScript kodlarını minimize etmek veya toparlamak tema veya eklentiye bağlı olarak o websitesinde sorun yaratabilir.

Bu sorunu test etmek için üst taraftaki google page speed ile kontrol yanında yapmanız gereken birşey daha, websitesini gizli pencereden (incognito) ile açıp, her değişikliği yaptıktan sonra tüm fonksiyonların çalıştığından emin olmak.

Autoptimize Eklentisi Görselleri Optimize eder ve Lazy Load Etkinleştirir

Bunun yanında Autoptimize eklentisi görselleri de optimize eder ve Sayfalar ve yazılar için Lazy Load etkinleştirir.

Lazy Load Nedir?

Web sayfasının tamamını yüklemek ve kullanıcıya tek seferde sunmak yerine, Lazy Loading kavramı yalnızca kullanıcının ekranında gözükmesi gerekli bölümün yüklenmesine yardımcı olur ve kalan bölümü kullanıcı ihtiyaç duyana kadar geciktirir.

Ayrıca Critical CSS optimizasyonu da aynı zamanda Autoptimize ayarlarının içinde yer almaktadır. Yalnız Critical CSS ücretli bir servistir. Daha fazla bilgi için tıklayın.

WP Rocket (Ücretli)

WordPress hız optimizasyonu diyince bileği bükülemeyecek tek eklenti WPRocket eklentisidir. Hatta diğer ücretsiz eklentiler bile WPRocket’i tavsiye etmektedir (bkz. Autoptimize ayaları ” Daha fazla Optimize et kısmı”)

WP ROcket arayüzü

Arayüzü harika, anlaşılabilir ve diğer tüm rakiplerinden daha moderndir. Cachingden veritabanı temizliğine, lazy loaddan Cloudflare CDN entegrasyonuna kadar sayısız içeriğe sahip olan, tam anlamıyla WordPress optimizasyonunun İsviçre Çakısı’dır.

WP Rocket fiyatlandırma

Eğer optimizasyon işini ve WordPress site hızınızı yükseltmek için premium bir çözüm arıyorsanız çalmanız gereken tek kapı burasıdır.

Bu Makaleyi yazmadan önce WPRocket ile iletişime geçtim ve okurlar için bir indirimin söz konusu olup olmadığını sordum. Onlar da çok hızlı şekilde olumlu dönüş yaptılar. Eğer %20 indirim ile WPRocket eklentisine sahip olmak istiyorsanız burayı tıklayın.

Caching işini üstteki iki eklentiden biriyle hallettikten sonra sıra geldi resimlere.

En iyi Resim Optimizasyonu Eklentileri

Resim eklentilerini tanıtmadan önce söylemek istediğim önemli bir konu var. Bunu Udemy WordPress Eğitimi derslerimde de anlatmıştım.

Resimlerimizi WordPress websitemize yüklemeden önce plan yaparak, hangi bölüme hangi resmin geleceğini önceden belirleyerek ve bu resimleri Websitemize yüklemeden önce kesip biçip o şekilde WordPress websitemize yüklemek en sağlıklı çözüm olacaktır.

Shortpixel

Bedava versiyonu size yeterli optimize etme imkanı sunuyor. Resimlerin kalitesinde gözle görülür bir değişiklik olmadan %80-90 a varan kazanımlar sağlayabiliyor.

EWWW Image Optimizer

800.000 den fazla aktif kullanıcıya sahip olan bir başka resim optimize etme aracı.

Ayrıca otomatik olarak resimleri WEBP formatına dönüştürür ve ayrıca CDN desteği de sunar.

Imagify

WPROcket’in tavsiye ettiği resim optimizasyon eklentisi. 400.000 aktif kullanıcı ile bu eklenti de gerçekten çok popüler bir eklentidir. Aynı diğer eklentilerde olduğu gibi CDN desteği ve resimlerinizi otomatik WebP formatına dönüştürmenize yardımcı olur.

Smush

Son olarak 1 milyondan fazla aktif kullanıcı ile en çok sevilen eklentilerden birisi de Smush eklentisidir.

Diğer eklentilerin yaptıklarının yanında ayrıca Smush eklentisi, resimlerimizi Lazy Load yapmamızı da sağlar.

Üstte bahsettiğim tüm eklentilerin premium versiyonları da bulunmakta. Ben bu eklentilerin hepsini kullandım ama bölümün başında da dediğim gibi planlı yapılan bir websitesi ve önceden bilgisayar üzerinde optimize edilen resimler en iyi çözüm olacaktır.

WordPress Site Hızlandırma Sonuç

Web sitesinin hızı, arama motoru optimizasyonuna yardımcı olduğu, kullanıcı deneyimini geliştirdiği ve daha fazla dönüşüm elde ettiği için önemlidir.

Yeni bir web sitesi oluşturmak mı yoksa performans göstermeyen mevcut bir web sitesini dönüştürmek mi istiyorsunuz? Udemy üzerinde sunduğum WordPress Eğitimi ile istediğiniz sonuçlara ulaşabilirsiniz.

Similar Posts