Wordpress Site Taşıma

WordPress Site Taşıma : En basit WordPress taşıma işlemi

WordPress Site Taşıma: Hosting değiştirmenin kod bilgisi olmadan en kolay yolunu öğrenmek istiyorsanız doğru adrestesiniz.

Kabul etmek gerekirse hepimiz ilk hosting alırken her zaman olduğu gibi “ en iyi hosting firmaları” şeklinde arayıp ilk sıradakini satın aldık. 

Ancak 5-10 yıl önce iyi olan bazı hosting firmaları maalesef zamana ayak uyduramadı.

Gerek arayüz olsun, gerek server sayıları ve hızları olsun gelişen teknoloji ile birlikte gelişmeyen hosting şirketleri sınıfta kaldılar.

Bu durumda biz hem eskimiş arayüz ile ödediğimiz paranın hakkı olan müşteri deneyimini alamıyoruz, hem de server reaksiyon zamanı uzun olduğundan websitemizin yüklenmesi uzun sürüyor.

Websitemizin hızlı yüklenmesinin önemi şu anda arama motorları için en büyük etkenlerden biridir.

Peki ne yapacağız? O zaman aldık diye kurtulamayacak mıyız bu hosting firmasından? Tabiki de hayır 🙂 

Bu Makalemde size Websitenizi farklı bir Hosting firmasına taşımak için izleyebileceğiniz en kolay yolu göstereceğim. 

All-in-one Migration Eklentisi ile WordPress Websitesi Taşıma

Birden fazla eklenti olmasına rağmen all-in-one migration beni şu ana kadar hiç yarı yolda bırakmadı. WordPress Site taşıma eklentisi olarak aşağıdaki resme tıklayarak ücretsiz indirebilirsiniz.

wordpress site taşıma eklentisi
All in One WorPress Site Taşıma Eklentisi

Eklentinin paralı versiyonu da mevcut ancak 512 MB kadar olan websitelerinizi bedavaya taşıyabilirsiniz.

Bu eklenti ayrıca herhangi bir PHP uzantısı gerektirmez ve v5.2’den itibaren PHP’nin tüm sürümleriyle çalışır. Bu, diğer birçok ürün tarafından desteklenmeyen v5.2 kullanıcıları için harika bir özelliktir.

Premium olarak Eklentiye sahip olduğunuzda sadece bilgisayarınızda değil birçok farklı bulut depolama alanlarında websitenizi barındırabilirsiniz.

Tüm Cloud Storage ve Multisite uzantıları, premium destek ve ücretsiz Sınırsız uzantı içerir. Depolama örneklerine eklentiyi yükledikten sonra Dışa Aktar Menü öğesine geldiğimizde görebiliriz.

Şimdi wordpress taşıma işlemini eklenti ile nasıl yapacağımıza beraber bakalım:

WordPress Site Taşımak için öncelikle All in One Migration Eklentisi kuruyoruz

Eklentiyi etkinleştirdikten sonra sol taraftaki All in One Migration Menü öğesine tıklıyoruz

Bu kısımdan eğer ücretsiz versiyon ile devam etmek istiyorsak DOSYA olarak dışarı aktar menüsünü seçiyoruz.

Dosya tuşuna bastıktan sonra bekliyoruz. Websitemizin büyüklüğüne bu süre değişkenlik gösterebilecektir. İşlem bittiğinde aşağıdaki gibi bir mesaj almamız gerekiyor.

Eklentinin oluşturduğu dosyayı bilgisayarımıza indiriyoruz.

Yine belirtmekte fayda var; eklenti bedava versiyonda sadece 512 mb’a kadar WordPress site taşımanıza izin verir. Eğer daha büyük bi Websitenizi taşımanız gerekliyse premium versiyonunu satın almanız gerekebilir.

İşlem bittikten sonra hangi hosting firmasına taşıyacaksak, oradaki veritabanımıza WordPress kurulumunu gerçekleştiriyoruz.

Çoğu Hosting firmasu artık tek tuşla WordPress yüklemeyi bir standart haline getirdiler. Kullanıcı deneyimini en üst seviyeye çıkaracak bu özelliğin olmadığı bir Hosting şirketi seçmenizin 2021’de pek bir anlamı yoktur.

Ben Fiyat/Performans bakımından Hostinger Firmasını tavsiye ediyorum. İncelemek için buraya tıklayın.

Yeni Hosting veritabanı ve alanımızda kurduğumu WordPress yüklememize tekrar All-in-one Migration eklentisini yüklüyoruz.

Bu sefer sol taraftaki menüden içe aktar menüsünü seçiyoruz.

Ortadaki ” Maximum upload file size: 300MB ” yazan yer genelde 64MB olacaktır. Maksimum yükleme yapabileceğimiz dosya büyüklüğünü yükseltmemiz gerekmektedir.

Bunu yapmanın da birden fazla yöntemi var ancak en kolayı ve yine eklentinin sağladığı ufak bir eklenti daha yüklüyoruz. Bu eklentiye de aşağıdaki resme tıklayarak ulaşabilirsiniz:

Üstteki resme basınca resimde görülen siteye geliyoruz. Buradan 512MB olan Basic seçeneğindeki Download butonuna tıklıyoruz ve eklentimizi indiriyoruz.

Şimdi bu eklentiyi de yeni kurmuş olduğumuz WordPress Websitemize yüklüyoruz. Bunu yaparken izleyeceğimiz yol; Eklentiler > Yeni Ekle ve üst taraftan Eklenti Yükle butonuna basmak.

Choose File kısmından indirdiğimiz eklentiyi seçiyoruz ve kalan kısımlar her eklenti yüklerken izlediğimiz adımlarla aynı.

ÖNEMLİ: Eğer bir WordPress eklentisini bilgisayarımızdan yükleyeceksek, yüklemek istediğimiz eklenti her zaman bir zip dosyası halinde olması gerekmektedir. WordPress, klasör halindeki eklentileri yüklememize izin vermez.

İşin güzel tarafı bizim extra bir işlem yapmamıza gerek kalmadan yüklediğimiz bu eklentinin “Upload File Size” ibaresini otomatik olarak 512 MB’a çıkarması.

İçeri aktarma formu kısmından ” Dosya ” öğesini tıklayıp, bilgisayarımıza indirdiğimiz WordPress yedeğini içeri aktarması için seçiyoruz.

İşlemleri yapmasını bekledikten sonra aşağıdaki gibi bir ekran ile karşılaşmamız gerekmektedir:

“İlerle” butonuna basıp bekliyoruz. İşlem bittikten sonra aşağıdaki gibi bir ekranın bizi karşılaması gerekmektedir.

İşlem bittikten sonra yapmanızı tavsiye ettiğim 2 işlem var:

  • Çıkış yapıp tekrar WordPress arayüzüne giriş yapmak
  • Ayarlar>Kalıcı bağlantılar kısmına gelip bir kez “değişiklikleri kaydet” butonuna basmak ( bir değişiklik yapmanıza gerek yok)

Böylelikle WordPress websitemizi hiç wp.config , database , phpmyadmin gibi bilgiler olmadan da hızlı ve kolay bir şekilde taşımış olduk.

Bu da eklentinin avantajlarından bir tanesi. Transferi tamamlamak için herhangi bir teknik bilgiye ihtiyacınız yok. Basit sürükle ve bırak arayüzü ile kolayca sitemizi taşıyoruz.

WordPress site taşımak için kullanabilieceğiniz farklı yöntemler ve eklentiler de mevcut. All-in-one Migration harici tavsiye edebileceğim bir farklı eklenti ise Duplicator eklentisidir.

WordPress ile ilgili yaptığım WordPress Eğitimi Udemy kursunu incelemenizi tavsiye ederim.

Similar Posts